Nedar en un medi que no podem controlar, que està en constant moviment, en estat natural i salvatge.

Si t’agrada l’aigua, t’encanta la piscina i vols nous reptes, oxigen, aire pur i una nova experiència, segur que t’has plantejat alguna vegada nedar en aigües obertes. A Wetness ens agrada tant l’aigua com tu, sigui on sigui, des de la dutxa a l’oceà. Nedar al bell mig del mar és una experiència única que et convidem a viure. No obstant això, les característiques del medi fan necessària una preparació prèvia abans de capbussar-se a l’aigua i tenir en compte certs aspectes que expliquem a continuació:

En primer lloc, hem de ser conscients de la variabilitat de l’aigua del mar que genera corrents. Ens trobarem en un medi aquàtic on les temperatures condicionen la práctica i on les aigües es mouen més del que sembla. Avançar no depèn de nosaltres mateixos: trobem més o menys resistència, hem de fer més esforç per anar que per tornar, és més difícil mantenir el ritme de respiració. Per sort, l’aigua salada ajuda a flotabilitat i per tant ens ajudarà a tenir la posició adient, així com també ho fa l’ús del neoprè. Sense la preparació necessària, ens podem lesionar o no arribar a aprofitar amb seguretat i gaudir l’entrenament com voldríem.

En segon lloc, necessitarem un entrenament i preparació especifica. Dominar la tècnica de forma excel·lent a la piscina és el primer pas. És important controlar els diversos estils i estar preparat per realitzar canvis de ritme. A més, hi caldrà gestionar la inestabilitat del medi: corrents, visibilitat, onades… hem d’adaptar-nos a nedar en condicions canviants. Cal un entrenament específic per anticipar-nos a aquestes situacions.

En tercer lloc, i per poder gaudir totalment de l’experiència, necessitarem una gran capacitat de concentració. Serà vital controlar totalment el cicle de respiració i automatitzar la tècnica d’estil i el ritme, per concentrar-nos en aspectes externs del entorn com l’orientació, les onades, altres nedadors o elements inesperats.

Per finalitzar, no nedis sol mai i utilitza una boia de seguretat. Comparteix una bona travessia amb amics i tècnics que enriquiran l’experiència. A Wetness tenim els companys ideals d’entrenament: col·laborem amb Neda El Món, especialistes en llargues distàncies, per fomentar junts l’esport al medi aquàtic. Junts hem organitzat la 1ª Neda El Món Swimrun Barcelona by Wetness, una prova per parelles on es combinen trams d’aigües obertes i running sense interrupcions. Tota una aventura que arriba per primer cop a Barcelona. A les instal·lacions de Wetness podràs preparar la prova si t’hi vols inscriure: tenim el personal tècnic que t’aconsellarà per millorar la teva tècnica i et podràs posar a prova abans d’enfrontar-te a la gran prova.

Written by: Wetness

You may also like these posts
Saps tot el que pots fer perquè el teu fill gaudeixi de l’aigua?Els nens també poden gaudir de nedar en aigües obertes

Deixa una resposta:

(optional field)

Cap comentari encara.