Els primers passos a la vida també es fan a l’aigua. No formen part dels nostres primers records xapotejar a l’aigua amb els pares? Ells ens van ensenyar què era aquell món aquàtic únic.

Amb l’estiu i les vacances de l’escola, els nens volen jugar i passar-ho d’allò més bé. Una opció és portar-los a la piscina i a la platja però és, llavors, quan les preguntes inunden el cap dels pares. I si el meu fill o filla no vol ficar-se a l’aigua? Com l’he de vigilar? Quines mesures de seguretat he de tenir? Com els puc ajudar?

El passat 18 i 19 de juny vam celebrar el primer “Wetness Day” a la Nova Piscina de Gavà. Aquell cap de setmana, els pares van descobrir les respostes d’aquestes preguntes de la mà de Lydia Pena, especialista en activitats aquàtiques i de la salut a Wetness, juntament amb l’ajuda de l’equip de professors de la instal·lació. La metodologia Wetness no només comprèn els professors, sinó també les famílies, els espais, els materials, etc. i el Wetness Day va ser una fantàstica oportunitat on celebrar l’arribada de l’estiu i la formació a les famílies.

Durant la jornada, es van realitzar sessions de diverses activitat de Wetness Academy: Wet Baby, terme per a nadons de 5 a 36 mesos i el Wet Kids, per a nens d’entre 3 i 5 anys.

Si no vas poder venir al Wetness Day et donem alguns dels consells que els professionals Wetness van donar als assistents.

Contacte visual amb el nen, però sense transmetre por

Quan esteu a la platja o a la piscina, heu de vigilar el vostre fill o filla, fins i tot si hi ha socorristes al voltant. La responsabilitat és de la família, els nens mai s’han de quedar sols.

Els nens han de jugar a la piscina, dins i fora amb llibertat i confiança. En el cas que haguéssim d’ajudar al nostre fill perquè hem vist que ha relliscat o caigut a l’aigua i no és capaç de sortir sol, és important no transmetre-li perill, sinó calma i normalitat. Mai anirem corrents i cridant ni ens posarem nerviosos, ens aproparem cap a ell amb calma, l’ajudarem i res l’haurà de passar. Sempre que estigui dintre de la nostra àrea de visió, disposarem del temps necessari per ajudar-lo.

És molt important no prohibir al nostre fill el bany en solitari perquè llavors li expressarem que l’aigua és quelcom perillós que ha de témer i no és així, volem que se senti segur! En el cas que valoreu que necessita el vostre suport, us haureu de mullar amb ell.

El llenguatge corporal, més important del que pensem

Quan els més petits de la casa es fiquen a l’aigua per primera vegada, els hem de transmetre seguretat. Els agafarem amb compte, a la nostra alçada i amb un sol braç. Evitarem agafar-los per tot el cos, han de tenir els braços i les cames lliures. És molt important la lectura corporal: hem d’evitar agafar-lo massa fort de la mà o estirar-lo quan corre massa perquè li transmetrem perill i negativitat. El bany ha de fluir, i amb la vostra ajuda, confiança i paciència ho aconseguireu!

Per a nens i nenes que s’inicien en la immersió…

Per als nens i nenes que s’inicien en la immersió, farem uns senzills exercicis. Entre ambdós pares, un davant de l’altre, feu que el vostre fill es desplaci d’un a l’altre, sempre prenent-vos com a punt de referència. A mesura que el nen avanci en la seva destresa, podem canviar aquest punt de referència per una paret (a la piscina) o per qualsevol altre element, on es pugui agafar amb seguretat, tot i que cal dir que la progressió necessita temps i vàries sessions. Quan deixem anar el nostre fill, l’aigua l’ha d’arribar a l’alçada de la barbeta. Quan l’agafem ho farem d’avall cap a dalt, amb cura i sense pressa.

Material de subjecció

Material piscina

En una fase inicial, la millor subjecció sempre serà el pare o la mare, ningú com nosaltres per agafar-s’hi! En una segona fase dins d’una piscina també podrà agafar com a punt de referència la paret. Com a material complementari, i una vegada s’ha consolidat la fase 1 i 2, el xurro és una bona opció perquè podrà tenir total llibertat de moviment.

Progressions adequades sense presses

És habitual que veiem altres nens fer coses que el nostre fill encara no ha après. Hem de ser conscients que l’aprenentatge requereix temps, i voler córrer no ajuda; siguem pacients, evitem comparacions verbals i gaudim de la jornada. Si el nostre fill s’acaba d’iniciar, no el forçarem a fer res que no sàpiga. Respectarem el seu ritme d’aprenentatge per sobre de tot.

L’aigua és el nostre amic, és salut, és esport i és un mitjà on aprendre, divertir-se i sentir-se únic. Wetness ha arribat per ajudar a transmetre els valors i el coneixement de l’aigua! Mulla’t.

Written by: Wetness

You may also like these posts
Saps tot el que pots fer perquè el teu fill gaudeixi de l’aigua?L’estiu del 2017 comença ara

Deixa una resposta:

(optional field)

Cap comentari encara.